MENU
Aula_close Layer 1

COVID-19

Information fra Herning Kommune 7/5 2020:

Et enigt folketing er torsdag aften nået til enighed om, at en række virksomheder, institutioner og undervisningstilbud i den kommende periode kan genåbne efter at have være lukket ned for at forhale udbredelsen af COVID-19.

Med i aftalen er beslutningen om, at eleverne i 6. - 10. klasse igen skal begynde i skole fra mandag 18. maj.  

Med den politiske aftale om Fase 2 af genåbningen skal Herning Kommune nu afklare - og afvente - de praktiske forholdsregler og sundhedsforskrifter, som vi skal følge.

Udgangspunktet i Herning Kommune er, at genåbningen af de ældste klasser sker roligt og gradvist i det omfang, det er nødvendigt.

Sådan gør vi for at sikre, at alle de sundhedsmæssige retningslinjer følges. Det er en model, som vi havde rigtig gode erfaringer med i forhold til genåbningen for de mindste elever.

Som forælder kan du forvente, at vi i løbet af næste uge (11.- 15. maj) informerer nærmere om, hvornår og hvordan vi genåbner på de forskellige skoler.

 

 

 

Information fra Herning Kommune 6/4 2020:

Information fra Herning Kommune 7/4 2020

Genåbning af dagtilbud og skoler 0.-5. kl. samt specialklasser

På et pressemøde mandag aften fortalte statsminister Mette Frederiksen, at en forsigtig og gradvis genåbning af det danske samfund starter efter påske.

Derfor kan børn i dagtilbud og folkeskolernes 0.-5. klasse igen møde ind hos dagplejere, på institutioner og skoler fra onsdag 15. april.

Herning Kommune er i fuld gang med at tilrettelægge, hvordan det bedst skal foregå. Det vigtigste er at sikre, at genåbningen af tilbuddene foregår sundhedsfagligt forsvarligt.

I øjeblikket afventer vi flere oplysninger fra Børne- og Undervisningsministeriet om de nærmere betingelser for genåbningen.

Der er ingen tvivl om, at der lige nu er mange spørgsmål til, hvad der præcist kommer til at ske i næste uge. Vi vil løbende følge op og melde ud så hurtigt som overhovedet muligt. Målet er, at alle forældre senest 14. april kl. 12 får flere informationer fra den lokale leder, dér hvor dit barn har sin hverdag.

Herning Kommune tilbyder fortsat nødpasning og nødundervisning frem til genåbningen. Fra tirsdag den 14.april vil nødpasningen dog ske i den institution eller skole, som dit barn er tilknyttet. Med hensyn til dagplejen vil der komme særskilt besked.

 

 

 

Information fra Herning Kommune 6/4 2020:

Nødpasning i påsken og om natten

Hvis forældre i kritiske funktioner bliver kaldt på arbejde i påsken, og de derfor får behov for nødpasning, er der mulighed for dette på Snejbjerg Skole og Børneuniverset.

Forældrene skal i så fald kontakte Børneuniverset på telefon 2924 7132.

Fra tirsdag 07. april er der mulighed for nødpasning om natten for forældre i kritiske funktioner, som er kaldt på arbejde om natten, og som har afsøgt alle andre muligheder for pasning.

Døgn-nødpasning foregår også på Børneuniversitet i Snejbjerg og skal også aftales med Børneuniverset på telefon 29247132.

Jo før du kan give besked, jo bedre.

 

 

Information fra Herning Kommune 1/4 2020:

Nødpasning i weekender og i påsken

I forbindelse med Covid-19-nedlukningen kan der være børn, hvor alle forældre arbejder i kritiske funktioner, der får brug for nødpasning i weekenden 4./5.-april eller i påskedagene 9. - 13. april.

Nødpasning i weekenden og i påsken vil foregå på Snejbjergs Skole og i Børneuniverset ved siden af Snejbjerg Skole. Vi kan desværre ikke garantere, at alle børn vil møde en kendt voksen ved nødpasning i weekend og påske.

Har I brug for nødpasning i weekenden 4./5. april eller påskedagene kræver det tilmelding via telefon: 2924 7132

Nødpasning i dagene op til påske, 6.- 8.april fungerer som på hverdage, med tilmelding til din normale institution eller skole.

Vær opmærksom på, at vi, efter anvisning fra Sundhedsstyrelsen, ikke kan tilbyde nødpasning af børn, der er syge, uanset symptomer, hverken i hverdage eller i weekend og påske.

Hjælp til de svære spørgsmål

Vi er helt klar over, at den ekstraordinære situation kan skabe nye dilemmaer og udfordringer i familie-livet.

I Herning Kommune tilbyder vi anonym rådgivning til familier via telefonen på Åben Rådgivning – og det kan man naturligvis også benytte sig af, hvis Covid-19 giver anledning til udfordringer, I ikke før er stødt på.  

Det kunne eksempelvis være:

- Hvordan kan jeg skabe forudsigelighed og struktur for mine børn i en tid, der er så forskellig fra vores almindelige hverdag?

- Hvordan kan jeg tale med min søn om hans bekymring for, at jeg bliver smittet med COVID-19?

- Må mit barn se nyheder og pressemøder, der vedrører COVID-19?

- Hvordan kan vi som familie tilrettelægge hjemmearbejdet, så der er balance imellem arbejde og privatliv?

- Jeg arbejder hjemme og har dårlig samvittighed overfor både mine børn og mit arbejde – hvad gør jeg?

- Min datter kan ikke komme på samvær hos sin mor grundet COVID-19 virus. Hvordan kan vi opretholde samværet i den situation?

Åben Rådgivning kan træffes på telefon 3044 1093 – der er åbent alle hverdage, også de tre dage op til påske.

 

 

Information fra Herning Kommune 24/3:

Kære forældre

Som I nok har hørt, har regeringen besluttet at forlænge den periode, hvor Danmark er lukket ned. 
Perioden med lukning af skole og dagtilbud er forlænget foreløbig til og med 2. påskedag 13.april.
Der vil fortsat være mulighed for nødpasning på en række udvalgte lokationer. 

I kan på Herning kommunes hjemmeside få mere information om den tilrettelagte nødpasning. Link her: https://nyheder.herning.dk/nyhedsarkiv/2020/mar/plan-for-noedpasning-paa-plads 

Eftersom der er tale om en helt ekstraordinær situation kan behovet for pasning hurtigt ændre sig. I så fald skal man som forældre kontakte skolelederen på den skole, hvor barnet normalt går.

Det fremgår af bekendtgørelsen, at der skal etableres nødpasning for følgende grupper:

• 0‐9‐årige børn, hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner som ansatte i f.eks. ældre‐ og sundhedssektoren, sociale tilbud, sikring af infrastruktur, politi eller transport‐ og forsyningsvirksomheder. Forældrene skal have afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.

• 0‐9‐årige børn, hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Forældrene skal have afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.

• Børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder begrundet i forhold i hjemmet.

Hvis du er i tvivl om dit barn tilhører en af grupperne ovenfor, kan du henvende dig til skolelederen i dit barns skole. 

Vi er til rådighed.  
Normalt er dialogen i hverdagen mellem forældre og lærere helt grundlæggende. Dialogen om jeres barns trivsel er vigtig. Derfor opfordrer vi til, at I tager kontakt til jeres skole, hvis I oplever forhold om jeres barns trivsel eller andet i hjemmet, som I ønsker at tale om.

Skoleleder Rikke Grann, mobil 51 50 95 33

 

 

Information fra Herning Kommune 13/3 kl. 13.00:

Status på nødpasning

Herning Kommune har oprettet nødpasning på en række udvalgte lokationer for børn, hvor alle forældre udfører kritiske samfundsopgaver, eller af andre grunde ikke er i stand til at passe børn, og som ikke har et netværk, der kan passe børnene.

Børnene samles på seks forskellige lokaliteter, og der vil være rigeligt med voksne til at tage sig af dem. 

Børnene vil blive opdelt i små grupper for at forhindre smittespredning, ligesom de voksne. der er tilstede. ikke har kontakt til alle børn. Samtidig er der rigtig god plads til det antal børn, der er tilmeldt, alle de steder, hvor der tilbydes nødpasning

Vi bestræber at bemande således, at alle før-skolebørn vil have en kendt voksen fra det dagtilbud de normalt går på.

Børn der er syge, vil at hensyn til de øvrige børn i nødpasning, ikke kunne passes.

Ekstraordinær situation - behov kan ændre sig


Eftersom der er tale om en helt ekstraordinær situation kan behovet for pasning hurtigt ændre sig, hvis forældre bliver kaldt på arbejde i eksempelvis sundhedssektoren. 

I så fald kan man som forældre kontakte os :

Skoleleder Rikke Grann, mobil 51 50 95 33

 

 

Information fra Herning Kommune 12/3 kl. 13.00:

Kære forældre

Alle skoler og dagtilbud (herunder dagplejere) er lukket fra og med mandag 16. marts og i foreløbig 14 dage for at mindske spredning af Corona-virus.

Vi er nu klar med en plan for, hvor der tilbydes nødpasning af børn fra 0 – 9 år (til og med 3.klasse).

Husk at nødpasning kun er for børn, hvor alle forældre har kritiske samfundsfunktioner, og der ikke i barnets netværk er andre pasningsmuligheder.

Har dit barn behov for nødpasning, skal du med en AULA-besked melde det ind til skoleleder Rikke Grann i løbet af i dag torsdag 12.marts.

Du kan læse, hvilke funktioner, der anses for at være kritiske samfundsfunktioner, på linket her: https://www.regeringen.dk/nyheder/pressemoede-11-marts-i-spejlsalen/

 

Her kan du se en liste over, hvor der er nødpasning:

Skoler:

  • Vildbjerg Skole

  • Vestervangskolen

  • Kibæk Skole

Børn i specialklasser:

  • Østbyens Børnehuse

  • Hobitten, Bilbo-stuen

  • Valdemarskolen

Dagtilbud:

  • Himmelblå, Vildbjerg

  • Klatretræet, Kibæk

  • Østbyens Børnehus, Herning

Se hvor dit barns skole/institution/dagplejer hører til på linket her: https://nyheder.herning.dk/nyhedsarkiv/2020/mar/liste-over-noedpasnings-distrikter

Elever på Vildbjerg Skole er meget velkomne til indtil fredag den 13/3 kl. 13.45 at hente deres egen skole-PC m.m., hvis de ikke allerede har fået den med hjem.
De enkelte skoler vil så hurtigt som muligt oplyse om mulighederne for at finde relevant undervisningsmateriale online.

Hvis I selv laver pasning hjemme, beder vi jer om at sikre bedst muligt mod smittespredning ved ikke at samle mange børn i små lokaler, og sikre afstand mellem børnene. 
Du kan løbende følge med i udviklingen på din skole/institutions hjemmeside, på 
www.herning.dk og for landsdækkende forhold på www.coronasmitte.dk

 

 

Information fra Herning Kommune 12/3 kl. 9.00:

Corona: Information om børnepasning og skoler

Opdatering torsdag: Information om nødpasning kommer senere i dag på hjemmesiden – andre systemer kan være nede

Kære forældre. Fra mandag er skoler, SFO’er og dagtilbud lukket.

I Herning Kommune arbejder vi lige nu hårdt på at lave en plan for nødpasning af børn. Vi forventer at melde planen ud over middag torsdag 12.marts.

Hvis I har mulighed for det, opfordrer vi til at holde børnene hjemme allerede i dag og fredag.

Målet for nødpasning er at sikre de vitale funktioner i samfundet og bidrage til at inddæmme corona-virus.

Vi oplever at Aula og andre systemer i perioder er overbelastede.
I behøver derfor ikke at kontakte skolen/daginstitutionen for at melde fravær – det er helt ok at holde børnene hjemme.

Vi melder planen for nødpasning ud både på www.herning.dk og på skolens/daginstitutionens egen hjemmeside, så snart den er klar. 

 

Information fra Herning Kommune 11/3 kl. 22.30:

COVID19 – skoler og daginstitutioner lukkes fra mandag

 

Kære forældre.


Som meddelt af Statsministeren onsdag aften, vil alle Herning Kommunes skoler og daginstitutioner som udgangspunkt være lukket fra og med mandag 16.marts.


Torsdag midt på dagen vil vi melde nærmere ud, i hvilket omfang der vil være nødpasning af børn. Muligheden for nødpasningen gælder, hvis alle forældre både har kritiske samfundsfunktioner, og ikke har andre pasningsmuligheder.


Du kan følge med i lokale forhold på www.herning.dk og landsdækkende forhold på www.coronasmitte.dk

 

 

Attention parents!

As announced by the Primeminister on Wednesday evening all schools and daycare-institutions will be closed from Monday March 16th (including Monday) due to the Corona/Covid19-situation.

On midday on Thursday March 12th we will communicate further on emergency childcare options. Emergency child care is only an option if all parents have jobs of critical importance, and no other care option is available. 

More information on the large scale national measures regarding Corona/Covid19 is available here https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/in-english